Werkwijze

Na het aanmelden via e-mail karin@pieceofkate.nl of telefoon (06-15563063) hebben we eerst vrijblijvend een korte telefonische intake. Tijdens dat gesprek maken we kennis met elkaar, bespreken we de hulpvraag en kijken we of ik iets voor jullie kan betekenen. Meestal is het fijn om eerst een afspraak alleen met de ouder te maken, soms is de eerste afspraak meteen samen met je kind.

  • De gesprekken vinden plaats bij Piece of Kate. Mocht het fijner of praktischer zijn, dan is een afspraak bij jullie thuis, op school of op locatie ook mogelijk. Reiskosten zijn €0,25 per kilometer.

  • Voor een goed eindresultaat is het van belang dat er steeds een ouder bij de gesprekken aanwezig is. Op die manier kunnen we de lijn doortrekken naar thuis. We gaan onderzoeken wat voor jullie situatie het beste werkt en vooral wat bij jullie past! Jongere kinderen ervaren het ook als veilig en prettig als papa of mama erbij is.
  • Tijdens de gesprekken gaan we met behulp van spelletjes en testjes op een positieve manier jouw kind sterker maken en kijken we hoe het zijn of haar problemen zou kunnen oplossen. We richten ons op mogelijkheden in plaats van moeilijkheden, op wat wel werkt en niet zozeer op wat er mis gaat. Want juist in die dingen zit de kracht van jouw kind!

  • Aan het eind van iedere coaching bespreken we wat er nog meer nodig is. Meestal zijn 2 tot 5 afspraken voldoende om oplossingen te vinden waarmee jullie weer verder kunnen.
  • Soms vinden ouders het fijn om af te sluiten met een oudergesprek om de gesprekken te evalueren, zodat je vol vertrouwen in jezelf en je kind weer naar huis kunt gaan!