Ik leer leren
Ieder kind kan leren! Maar hoe doe je dat? Op school worden er bergen werk verzet als het gaat om het bijbrengen van kennis aan leerlingen. En voor wie een bepaald vak extra aandacht wil geven, bestaat er bijles. Maar leren, hoe doe je dat eigenlijk? Hoe onderscheid je hoofd- en bijzaken? Hoe zorg je dat je langere tijd geconcentreerd blijft? En hoe blijf je gemotiveerd? Onder andere hiervoor is de training ‘Ik leer leren’ ontwikkeld.

De training ‘Ik leer leren’ is een speciaal ontwikkeld programma dat bestaat uit 5 lessen van 1,5 uur en geeft jongeren slimme handvatten om makkelijker en efficiënter te leren. Samen ontdekken we de juiste leerstrategie. Waar zitten de blokkades? Is het concentratie, motivatie, niet goed kunnen plannen & organiseren of misschien toch faalangst? De ‘Ik leer leren’ training richt zich met name op de voorwaarden die van belang zijn om te kunnen presteren. Daarmee is deze training uniek in zijn soort.


De ‘Ik leer leren’ training is geschikt voor:
  • Leerlingen van groep 7/8 van de basisschool, zodat zij vol vertrouwen en met kennis van belangrijke vaardigheden naar de brugklas gaan.
  • Brugklassers die direct goed van start willen gaan, behoefte hebben aan praktische tips, willen ontdekken wat hun leerstijl is en leren welke leerstrategie ze wanneer toe kunnen passsen.
  • Jongeren in het voortgezet onderwijs die al gevorderd zijn, maar behoefte hebben aan een steuntje in de rug of toch vastlopen door bijvoorbeeld gebrek aan motivatie of concentratie, zich de stof niet eigen kunnen maken of gedragsproblemen hebben. De training kan dan net dat duwtje in de goede richting zijn om het leerproces weer op de rails te krijgen.